Simone van Wieringen

Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen bij het kantoor van Milieudefensie. Daar hoorde ik dat een stel Friezen en Groningers helemaal uit het Noorden naar de rechtbank gingen fietsen toen de rechtszaak tegen Shell startte. Helemaal gestoord natuurlijk, maar ook supervet! Ik ben toen vanuit Eindhoven ook op de fiets gestapt en zo startte mijn luchtfiets avontuur. Het leukste aan het luchtfietsen vind ik de gesprekken die je voert en de mensen die je onderweg ontmoet. De luchtfiets avonturen zal ik nooit vergeten en zorgen ervoor dat ik mij meer verbonden voel met de Aarde en al zijn bewoners.

Daarnaast is de fiets voor mij als innovatiewetenschapper misschien wel mijn favoriete (mobiliteit) technologie. Er is geen andere technologie die de mens zo energie-efficiënt doet voortbewegen als de (tweedehands) fiets, zelfs de benenwagen kost in het algemeen meer energie. Daarnaast is het voor velen een goedkoop en bereikbaar transportmiddel. De auto en het ‘automobiliteitsregime’ staan echter de fiets (en andere manieren van transport) in de weg om zijn volle potentie te kunnen benutten, ook in Nederland. Daarom voer ik actie voor en op de fiets.

download
© Kees Martens/DCI Media