Martijn Groenier

Ik ben Martijn. Ik doe van alles en daar geniet ik eigenlijk wel van!

Waarom ben ik een Luchtfietser?

Ik ben ooit door een vriendin gevraagd of ik mee wilde fietsen met de eerste Luchtfietserstocht. Dit was een actie om aandacht te vragen en steun uit te spreken voor de rechtszaak die Milieudefensie aanspande tegen Shell. Ik ben toen vanaf Zwolle mee gaan fietsen en waar het eerst het plan was om tot één dag mee te gaan tot Almere, besloot ik die avond dat ik het zo’n mooi iniatief vond dat ik bleef en de daaropvolgende dagen meereed naar Den Haag!

Ik voelde altijd.. Een ongemak… Er klopt iets niet (of een heleboel?) aan de manier waarop we met elkaar op deze planeet leven. Het gaat tegen mijn (de?) natuur in..

En in dat gevoel, voelde ik mij, meer dan eens.. Best alleen. Één van de redenen waarom ik na die eerste fietstocht verbonden ben gebleven met De Luchtfietsers, is dat zij voor mij een groep mensen zijn die een groot deel van deze gevoelens delen, daar met elkaar over praten en op de fiets stappen om hier op sterke en mooie manieren actie voor te voeren.

Deze enthousiaste groep fietsrebellen gaven mij, op een heel laagdrempelige manier, het gevoel dat ik niet alleen sta in die kritische kijk op de maatschappij, dat ik daar voor uit kan blijven komen en die idealen helemaal niet hoef te laten varen om te kunnen functioneren binnen onze samenleving.

Bij De Luchtfietsers is iedereen welkom! Of je nu ooit actief activist bent geweest of dat dit je eerste keer is, of je kijk op de wereld al sterk gevormd is of dat je gewoon nieuwsgierig bent waar al dat kritische gebrul nu eigenlijk over gaat.. Stap met elkaar op de fiets, voer actie, ga met elkaar in gesprek. Maar bovenal.. Blijf genieten! ❤

Waar word ik blij van?

Lekker eigenwijs zijn, mijn gevoel volgen en aldoende bijzondere ervaringen opdoen.

Op fietsavontuur van Middelburg naar Leeuwarden.

Mijn Adoptiefiets

Niets leuker dan wat de ander niet meer kan of wil gebruiken, weer tot iets moois en functioneels maken! Zo geldt dat ook voor de fietsen waar ik de afgelopen jaren op heb gereden. De vorige, een oud Italiaans racefietsframe, gevonden bij het op straat gezette grofvuil. En de huidig,e een Nederlandse Snel, geadopteerd van een (hele lieve) Luchtfietser.

Beide weer helemaal Luchtfiets klaar gemaakt met een verzameling aan tweede kansjes!

“Everything is a resource, and everything has a need. Tap into the waste stream and turn pollution into abundance.”