Stil staan bij de Bom

Op donderdag 30 juni worden de eerste F-35 jachtbommenwerpers op vliegbasis Volkel gestationeerd.

De F-35 maakt een nog helser kabaal dan de oude F-16 straaljagers en stoot twee keer zo veel CO2 en andere kwalijke stoffen uit. Kortom: ze zijn een ramp voor het (leef)klimaat. 

Bovendien worden er vanaf volgend jaar waarschijnlijk ook nieuwe kernbommen op vliegbasis Volkel geplaatst (zie: https://noelhuis.nl/wp-content/uploads/2020/07/Geen-nieuwe-kernbommen-voor-Volkel.pdf).

Om stil te staan bij de Nederlandse bijdrage aan gewelddadige conflicten wereldwijd en het aandeel van de krijgsmacht in de ontwrichting van het klimaat wordt er op 30 juni een Stiltetocht georganiseerd door Catholic Worker Amsterdam.

Doe je ook mee?

Fiets dan donderdagochtend 30 juni met de Luchtfietsers mee naar Volkel! 

We vertrekken vanaf het Stationsplein in Den Bosch om 09:30 en fietsen dan in ongeveer twee uur naar Volkel.

In Volkel verzamelen we om 11.30 uur op het kerkplein (Kloosterstraat 2). Met de zegen van pastoor John van der Laar starten we daarna om 2 minuten voor 12.00 uur voor een stille (wandel)tocht naar de hoofdpoort van de vliegbasis. Daar zijn vanaf 12.45 uur een aantal toespraken en kunnen we boodschappen voor vrede en klimaat achterlaten. (Alleen meedoen aan de wandeltocht kan natuurlijk ook!)

Meer info over de stiltetocht is te vinden op de website van Catholic Worker Amsterdam.: https://noelhuis.nl/stil-staan-bij-de-bom/

De route

De route van het Stationsplein in Den Bosch naar de start van de stiltetocht in Volkel is te vinden op: Route Komoot.nl

Heb je een vraag?

Stuur ons dan gerust een e-mail. Je kunt ons bereiken via post@deluchtfietsers.nl