Wielerblok bij de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid ✊

De crisis is nu! 📢

De problemen op het gebied van klimaat, woonbeleid, biodiversiteit, armoede, vervuiling en racisme nemen toe, maar de politiek komt niet met goede oplossingen. 

Daarom organiseert de Klimaatcrisis Coalitie op zondag 12 november, tien dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen, de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid in Amsterdam. We gaan massaal de straat op om een rechtvaardig (klimaat)beleid af te dwingen! 

Meer informatie over de Mars voor Klimaat en Rechtvaardigheid is te vinden op  https://klimaatmars.nl/. 

Het Wielerblok 🚲

De Luchtfietsers doen mee aan de Mars, uiteraard op wielen! Wij zetten onze fiets in als wapen tegen de klimaatverandering. Bij het Wielerblok zijn ook andere fossiel-vrije wielen welkom. Samen strijden we voor toegankelijke, veilige, betaalbare, groene en gezonde straten voor iedereen.

Waarom een Wielerblok?
Een door auto’s gedomineerde leefomgeving, luchtvervuiling, verkeersdrukte- en lawaai, dure treinkaartjes en een platteland dat voor de minder mobiele groepen steeds slechter bereikbaar is. Een emissieloos en eerlijk mobiliteitssysteem is nog ver weg. En dat terwijl er simpele oplossingen zijn, zoals de fiets en het OV. 

Wat gaan we doen?
Met onze fietsen, roller skates, scootmobiels, driewielers en andere fossiel-vrije wielen vormen we samen een blok tegen het autocentrisch denken. Elektrificiering alleen is geen oplossing. Wij willen dat onze straten toegankelijker, veiliger, betaalbaarder, groener en gezonder worden voor iedereen. Minder auto’s en meer ruimte voor fietsen, lopen, openbaar vervoer, natuur en ontmoetingsplekken. 

Fiets, skate of rijd met ons mee voor een klimaatrechtvaardige straat!

Op de fiets naar de Mars!

Fietstocht XR Utrecht en Amelisweerd niet Geasfalteerd

Woon je in Utrecht en/of lijkt het je leuk om vanaf Utrecht naar de Mars in Amsterdam te fietsen? Fiets dan mee met Extinction Rebellion Utrecht en Amelisweerd niet Geasfalteerd. Ze verzamelen tussen 8:00 en 8:15 uur op het Jaarbeursplein in Utrecht en verwachten rond 12:00 uur nabij Amsterdam Centraal aan te komen. Meer informatie is hier te vinden.

Fietstocht Cycling 4 Climate

Ook Cycling 4 Climate gaat op de fiets naar de mars! Met de racefiets, dus het tempo ligt iets hoger. Één groep vertrekt vanaf het Berlijnplein in Utrecht om 11:00 uur. Mogelijk worden er vanuit andere plekken in het land ook nog ritten georganiseerd. Lijkt het je wat om vanaf Utrecht met de racefiets mee te fietsen of wil je vanuit een andere stad een fietstocht initiëren? Kom dan in de WhatsApp groep.

Verzameltijd en -plek

Het Wielerblok verzamelt zich op het Stationsplein bij Amsterdam Centraal voor Café Loetje om 13:00 uur. Rond 13:20 uur sluiten we gezamenlijk aan bij de Mars.

Meer info volgt!

Houd deze pagina in de gaten