Mission Statement

Wij zijn een collectief van fietsende activisten. Wij zijn De Luchtfietsers! Een geuzennaam*. Luchtfietsen staat voor klimaatrechtvaardigheid, voor idealisme en durven dromen. Wij weigeren het oneerlijke systeem waarin we leven te accepteren. In plaats van ons neer te leggen bij de status quo, stappen we op de fiets!

Want met lucht in de banden kom je overal. Als Luchtfietsers bewegen we ons door wind en regen, door stad en land en laten we geen vervuilende voetafdruk achter, maar wel positiviteit en vrolijke energie. Als Luchtfietsers demonstreren we hoe een rechtvaardige en fossielvrije wereld eruit kan zien.

De fiets brengt ons bijvoorbeeld van Friesland naar Den Haag, voor de rechtszaak tegen Shell. De fiets brengt ons zelfs naar de klimaattop COP26. Je treft ons ook aan bij door anderen georganiseerde acties waar de fiets een rol kan spelen.

We verplaatsen ons geheel op eigen (trap)kracht, zonder fossiele brandstoffen. Dus duurt het wat langer voor we op onze bestemming zijn. En dat is precies de bedoeling. Door te vertragen kantelen we onze blik.

Al fietsend laten we samen zien dat het anders kan. Luchtfietsen staat voor verbeelding en verbinding. Voor systeemverandering, onthaasting, zorg dragen voor de planeet en contact met de omgeving, de natuur en met elkaar. Al fietsend geven we de aarde lucht!

*Dat wij heel anders over luchtfietsen denken dan het woordenboek, dat mag duidelijk zijn:

Betekenis ‘luchtfietserij’: lucht·fiet·se·rij (devmeervoud: luchtfietserijen) irreële plannenmakerij.

Dirk Kuiken

Oprichter De Luchtfietsers - Fietsactivist

friday night (2)

Ellis Mourits

Fietsactivist

Martijn Groenier

Fietsactivist

Paul Kusters

Oprichter De Luchtfietsers - Fietsactivist

Loudi Langelaan

Oprichter De Luchtfietsers

We werkten eerder al samen met